מזרונים
לבחירה שאיננה נכונה של מזרונים, יש השלכות מרחיקות לכת. קודם כל, היקיצה בבוקר עשויה להיות מלווה בכל מיני מיחושים. כל שרירי הגוף יכולים להיתפס, וברור שלא תוכלו ליהנות משנת לילה, כמו גם משנת צהריים, בריאה וחיונית. כזאת שתמלא אתכם בטעינה של אנרגיות חדשות. לכל אחד יש את סדר העדיפויות שלו, בנוגע למזרן המועדף עליו. מאמר זה ישפוך קצת אור על מה שיש לדעת, רגע לפני הרכישה של מזרנים.
האם מזרונים "יצילו" אתכם מפני אלרגיות?
באופן מובהק, ניתן להגיד, כי מזרונים מהווים כר מרעה עצום להצטברות של חיידקים או של קרדית האבק. אלו גם יחד מאכלים תאי עור שאתם משירים, בצורה הכי טבעית, כל לילה, שוב ושוב. מדי שנה, בני האדם משילים בשיעור של קילו אחד מן העור שלהם אל תוך המזרון. ובנוסף לכך, כחצי ליטר של לחות מדי לילה. מכך נובע, שהחלפה של המזרונים, מדי שבע עד עשר שנים, מהווה אלמנט ניכר, שאין לזלזל בו כלל וכלל, בשביל מי שרוצה להימנע מלהיחשף לאלרגיות או להתוודע אל קרדית האבק. ביחס ישיר, המזרון המתאים יכול להפחית את הסימפטומים של האלרגיות, תוך כדי כך שהוא שומר על מידת ההיגיינה שלכם בשנת הלילה. במידה ולא תקפידו להחליף את המזרון שלכם כל כמה שנים, כמצוין לעיל, תסבלו ממחסור בשינה, מה שעשוי לפגוע בתקינות הפעילות של המערכת החיסונית שלכם, ותפגעו ביכולת של הגוף שלכם להילחם את מול התקררות או אל מול שיעול יתר.
איזה מזרונים עדיפים ל"כבדי משקל"?
לכבדי המשקל אין חיים קלים, בלשון המעטה. הם לא יכולים למצוא בגדים מתאימים בכל חנות בגדים מסורתית, וצריכים לתור אחר חנויות לבגדים שמתמחות רק במידות גדולות. לרוב לא נעים להם להגיע לים או לבריכה, בל דימוי גוף נמוך למדי, והבושה לחשוף את גופם בבגד ים. אבל יש להם גם בעיה במה שקשור עם בחירה של מזרונים. בעוד שאפשר לפסול על הסף את השינה על גבי מזרן רך, כי אם פשוט ישקעו בו, יש פתרון אחר. כבדי המשקל צריכים לבחור במזרונים בינוניים מוצקים עד קשיחים, מה שיהווה עבורם התאמה מושלמת. הדבר נובע מכך, שמזרונים קשיחים מספקים תמיכה מיטבית למשקל גוף גבוה, משום שיש פחות מקומות "לצנוח" בהם, בעת השכיבה על גבי המזרון. כמו כן, כאשר קמים מהמזרון יש פחות אבק, מהרגיל. הרגשה שכזאת מייצבת את מצב הרוח, לטובה, כמובן, ומכינה אתכם היטב לקראת יום חדש ומוצלח.